Ajanvaraus ohjeet

Tavoitteemme on, että saat tarpeesi mukaisen avun aina mahdollisimman sujuvasti.

Sairasvastaanottokäynnin voit varata soittamalla ajanvarauksemme kautta.

Sairaanhoitopalvelut eivät sisälly kaikkien asiakkaidemme sopimukseen. Varmistathan työnantajaltasi, mitä sopimus sisältää.

Huomaathan, että Oulun kaupungilla ja joissakin asiakasyrityksissämme on käytössä omailmoitus-käytäntö sairastuessasi tai työkykysi heiketessä äkillisesti. Tarkistathan omailmoitusmahdollisuuden omalta esimieheltäsi ennen ajanvarausta.

Voit kysyä hoitajalta, lääkäriltä tai työfysioterapeutilta mitä tahansa terveyttäsi tai palvelujamme koskevia kysymyksiä turvallisesti Oulun Omahoito – palvelussa osoitteessa www.oulunomahoito.fi. Vastaamme viestiin työpäivisin jopa kolmen tunnin kuluessa.

Ajanvarauksen vaihtoehdot:

Soita

Laboratorion ajanvaraus:

Laboratorion ajat varataan alla olevalla painikkeella tai osoitteessa www.nordlab.fi .
Varaa osoitteessa www.nordlab.fi
Aikaa varatessa valitaan alueeksi Pohjois-Pohjanmaa, sitten tarvittava palvelu sekä haluamasi näytteenottopiste. Oulun Työterveyden ajanvarauksen henkilöstö auttaa ja opastaa tarvittaessa aikojen varauksessa puh. 010 197 017. Mikäli olet kadottanut internet-ajanvarauksen varauskoodisi, voit perua tai vaihtaa jo varaamasi ajan Nordlabin numerosta 08 – 575 5850 (klo 9-13). Uusia ajanvarauksia ei tehdä Nordlabin puhelinpalvelussa.

Huomaathan että näytteenottoon tullessa ja näytteitä tuotaessa tarvitaan aina voimassa oleva lähete Oulun Työterveydestä. Lähetteestä ei tarvitse olla paperitulostetta. Omat laboratoriotutkimusten vastaukset voi katsoa Oulun omahoidon kautta.

Terveystarkastus:

Työterveystarkastuksia tehdään Oulun Työterveydessä eri syistä. Terveystarkastuksia ovat esimerkiksi:
– Lakisääteiset terveystarkastukset altisteisissa töissä
– Näyttöpäätetyön terveystarkastukset
– Muut terveystarkastukset työkyvyn ja työhyvinvoinnin tukemiseksi

Terveystarkastus käynnistyy täyttämällä terveystarkastuksen esikysely Oulun Omahoidossa. Kysely ohjataan omalle työterveyshoitajalle, joka antaa siitä henkilökohtaisen palautteen ja arvioi käynnin tarpeen.
Mikäli sinulla on kysyttävää terveystarkastuksiin tai palveluihimme liittyen, lähetä meille viesti Oulun Omahoidossa. Tarvittaessa voit myös soittaa omalle työterveyshoitajallesi, jonka yhteystiedot löydät työpaikaltasi esimerkiksi työterveyshuollon toimintasuunnitelmasta.

Työkykyasiat ja työterveysneuvottelut:

Mikäli huomaat työkyvyssäsi heikkenemistä, ota yhteyttä omaan työterveyshoitajaasi, joka arvioi tarvittavat jatkotoimenpiteet. Voit ottaa yhteyttä Oulun Omahoidossa tai soittamalla omalle työterveyshoitajallesi.

Mikäli sinulle on suunnitteilla työterveysneuvottelu, voit olla yhteydessä omaan työterveyshoitajaasi Oulun Omahoidossa tai puhelimitse. Työterveyshoitaja järjestelee neuvottelun ajankohdan.

Työfysioterapeutin tai työpsykologin vastaanotto:

Työfysioterapeutin tai työpsykologin palvelut ovat käytettävissä työterveyshoitajan tai työterveyslääkärin tekemän tarvearvioinnin perusteella.
Ole yhteydessä omaan työterveyshoitajaasi Oulun Omahoidossa tai puhelimitse.

Röntgen- ja muut kuvantamisen ajanvaraukset:

Kuvantamistutkimusten ajanvaraukseen tulee liittää järjestelmästämme mukaan sähköiset esitiedot, joten ajanvaraukset tulee tehdä soittamalla puhelinajanvaraukseemme.

Varatun ajan peruuminen:

Voit perua jo varatun ajan AjanvarausChatin kautta sen aukioloaikoina tai AjanvarausChat-sivulla olevalla Peru aika -painikkeella. Ajan peruminen on mahdollista Peru aika -lomakkeen avulla vuorokauden ympäri.

Peruutukset tulee tehdä edeltävänä työpäivänä klo 12 mennessä.
Peruuttamattomasta käynnistä laskutetaan.

Psyykkinen ensiapu:

Mikäli työpaikallasi sattuu psyykkistä ensiapua vaativa tilanne, soita ajanvaraukseemme saadaksesi lisätietoja.
Psyykkinen ensiapu sisältyy aina työterveyshuoltosopimukseen.

Työtapaturma:

Työtapaturman sattuessa, soita ajanvaraukseemme.
Ota vakuutustodistus mukaan käynnille.
Vakavissa työtapaturmissa, hakeudu suoraan Oulun seudun yhteispäivystykseen.